تغییرات اخیر قوانین اقامت استرالیا

دولت استرالیا همواره برای ویزای کار اهمیت بسیار زیادی قائل بوده است چرا که مهاجرانی که با ویزای استرالیا از طریق مهارت وارد استرالیا شده اند معمولا وابستگی اقتصادی به  کشور ندارند و کمترین نرخ بیکاری را دارند.

به طور کلی، ویزای استرالیا از نوع مهارت همیشه فواید بسیار زیادی برای این کشور داشته است و یکی از عوامل رشد اقتصادی استرالیا بوده است.  این مساله باعث شده است که در بازه های زمانی مختلف شرایط این ویزا و دریافت اقامت استرالیا از این طریق برای کارآمدی هر چه بیشتر تغییر کند.

در سال 2008، استرالیا افت بسیار شدیدی در  زمینه  اقتصادی پیدا کرد و اداره مهاجرت این کشور تصمیم به بوجود آوردن سیستم CSL با هدف افزایش اولویت بر نیروی کار شد. متعاقبا، با افزایش نگرانی در مورد افزایش بیکاری در استرالیا، در اواخر سال 2008، نیروی کار پذیرفته شده واجد شرایط اقامت استرالیا از 133 هزار نفر به 115 هزار نفر کاهش یافت.

سپس  در سال 2010 ، اداره مهاجرت استرالیا تصمیم به اعمال تغییراتی بنیادین گرفت که به مختصری از آنها در زیر اشاره شده:

  • معرفی لیست مشاغل جدید SOL
  • تجدید نظر در باره امتیازها
  • تسهیل شرایط برای دانشجویان غیر استرالیایی برای اینکه بتوانند تحت شرایط مهاجرت قدیم برای اقامت استرالیا اقدام کنند.

در سال 2011 استرالیا سیستم ویزای جدیدی به نام Skill Select را به عنوان جایگزین سیستم قبلی برای اخذ ویزای استرالیا معرفی کردکه این سیستم از سال 2012 به طور رسمی اعلام و اجرایی شد.

تحت این تغییرات، تعداد ویزاهای مهارت موجود به طور عمده کاهش پیدا کرد. البته مهمترین تغییر در این سیستم، وجود الزام برای دریافت دعوتنامه ویزای استرالیا از طرف اداره مهاجرت میباشد.

این به این معنی است که  اخذ اقامت استرالیا از طریق مهارت، بدون دریافت دعوتنامه اداره مهاجرت امکان پذیر نیست. البته لازم به ذکر است که اداره مهاجرت استرالیا در گزارشهای ماهیانه خود اطلاعات لازم را برای ارزیابی شرایط دریافت دعوتنامه ویزای استرالیا منتشر میکند.

افراد خواهان اخذ اقامت استرالیا میتوانند با مطالعه این گزارشها درباره شرایط امتیازی افرادی که اخیرا موفق به اخذ ویزای استرالیا یا اقامت استرالیا شده اند، از میزان امتیاز لازم برای اخذ اقامت استرالیا مطلع شوند.